Ο πολιτισμός βρήκε στη στέγη του στην ανακαινισμένη βίλα Μπότση

Η εμβληματική βίλα Μπότση στην Νέα Ερυθραία «άνοιξε τις πύλες της» προς όφελος των πολιτών το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 παρουσία πλήθους δημοτών, δημοσιογράφων, πολιτικών και ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η παλιά μόνιμη κατοικία του γνωστού ιδρυτή των ιστορικών εφημερίδων (που δυστυχώς δεν κυκλοφορούν εδώ και χρόνια) «Ακρόπολις» και «Απογευματινή», έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζου, μετατράπηκε σε έναν πολυχώρο πολιτισμού με κύρια χρήση του ως Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Στα εγκαίνια του χώρου τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Την εκδήλωση και τους ομιλητές παρουσίασε η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, (Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας) Έφη Κούτση, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε «ότι ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιείται για διάφορες επιλεκτικές δράσεις και εκδηλώσεις, σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης και με σεβασμό προς το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθ. Μπότσης» Παναγιώτης Καραγιάννης συνεχάρη τον Γιώργο Θωμάκο και τόνισε μεταξύ άλλων: «Με την ανακαίνιση της οικίας του Αθανασίου Μπότση και την μετατροπή της σε έναν χώρο Πολιτισμού και Ιστορίας ανοιχτό στους πολίτες έρχεστε να δώσετε πνοή στα μεγάλα εθνικά οράματα του Νάσου Μπότση και στις παρακαταθήκες που μας άφησε».

Η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Άρια Αγάτσα τόνισε «Θερμά συγχαρητήρια για την πετυχημένη ανακαίνιση και την εκπλήρωση των σκοπών της δωρεάς του αείμνηστου Νάσου Μπότση. Κάτω από της φτερούγες του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας η Βίλα θα αποκτήσει την παλιά της αίγλη».


Tags: Νέα
Loading...